RSS 2.0

tips till halloween-middag

boooohoooo!
igår var det halloween som nästa alla vet... idag ska vi ha halloweenfest hemma hos mej. vi ska göra lite läskig prydnad och jag ska "klä ut mej" lite. hihi. bilder kommer säkert imorron! (a) här är iaf lite tips på mat till en halloween-middag:



♦VÄLKOMSTBÅL

Sockerdricka med gurkskivor
tillsätt lite grön karamellfärg.
Fyll sedan en plasthandske med vatten o röd karamellfärg.
Frys in den o lägg sedan ishanden i bålen tillsammans med stora plastspindlar.  

♦ GRÖNA POPCORN

Poppa popcorn
Smält smör o droppa i grön karamellfärg
Rör ner det färgade smöret i popcornen.
Gör svarta pappersstrutar o fyll dem med popcorn.  

♦ GRÖNT POTATISMOS

Gör potatismos med grön karamell färg i.  

♦ HALLOWEENPASTA

Skivad kallrökt lax ....100 gram per person minst
1 burk creme Bonjour Cuisine
Svart pasta finns i de flesta välsorterad butiker
i allafall inför Halloween.

GÖR SÅ HÄR:
Strimla laxen o koka pastan o låt den rinna av
o blanda sedan i Creme Bojour Cuisine o rör om allt väl.
Lägg upp på varma tallrikar o garnera med kaviar/ svart eller röd stenbitsrom helt efter smak.
En finhackad charlottenlök sätter extra fart på det hela.
Superenkelt o supergott  

♦ APELSINSPÖKE MED GLASS

Skär av toppen på en apelsin, spara den
Gröp ur innhållet i apelsinen.
Skär ut spöklika ögon o mun.
Frys apelsinen en stund så att skalet stelnar lite.
Fyll sedan apelsinen med glass o ställ i frysen..gärna över natten. 

♦BLODIGA FINGRAR

Stek små prinskorvar (fingrar)
o servera ett litet glas med ketchup (blod). 

♦DÖDSKALLEPÄRON

Dekorera päronhalvor lite skräckfullt med smält blockchoklad 

♦BLODSPRÄNGDA ÖGON

Dela ett hårdkokt ägg på längden o ta bort gulan.
Fyll hålet med creme cheese exempelvis Philadelfiaost.
Gör ytan så jämn som möjligt.
Tryck in en grön oliv med röd fyllning i mitten
Doppa en tandpetare i ketchup o rita linjer i osten 



/mickan™


Kommentarer

här skriver du en kommentar:

Namn/smeknamn:
Kom ihåg mig?

vad tycker du om min blogg?: (publiceras ej)

Din blogg (om du har):

Själva kommentaren:

Trackback